Biologiska mångfaldens dag 2018 – tips till din täppa och naturguidning i Jordbodalen

På tisdag 22 maj 2018 firas biologiska mångfaldens dag i Helsingborg med aktiviteter för hela familjen. Välkommen att upptäcka naturen genom att gå tipsrunda, skapa hantverk, få tips till din täppa och gå naturguidning i Jordbodalen.

Foto: Eva Sunnerås

Biologiska mångfaldens dag firas på tisdag den 22 maj kl 16:00-19:00 i parken kring Habiteum, vid Sundspärlan, och i Jordbodalen. Gå tipsrunda med frågor för både stora och små och besök våra olika stationer, där du kan skapa med naturens material, få tips till din täppa, lära dig om hur du kan hjälpa våra viktiga pollinatörer och få koll på fåglar i området.

Följ också med kommunekolog Widar Narvelo på naturguidning om Jordbodalens flora och fauna kl 17:30. Du kan läsa mer om sommarens naturguidningar för barn och vuxna i Helsingborg här.

Ladda upp inför firandet av biologiska mångfaldens dag med att fräscha upp dina kunskaper om våra viktiga pollinatörer bina, genom att titta på Naturskyddsföreningens film.

Arbetar du med barn, eller har barn i skolåldern? Naturskyddsföreningen har tagit fram skolmaterial om bin för årskurserna F-9 som du hittar här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *