Familjesöndag på Fredriksdal 24 april

Ta med dig familjen till Fredriksdal på söndag 24 april för att upptäcka, lära och skapa tillsammans på årets första familjesöndag Vårlust i trädgården.

fredriksdal017webb

På söndag den 24 april är det dags för årets första Familjesöndag på Fredriksdal. Vi välkomnar alla som är intresserade av odling och att använda vilda växter i matlagningen. På programmet står sådd och omplantering av små plantor. Det utlovas annorlunda idéer och experiment på odlingstemat.

Här skapar vi över generationsgränserna.

Kl 12 och 14 bjuder vi in till vandringar genom den vårgröna skånska botaniska trädgården, för att lära mer om vilda ätliga växter. Vi kommer också att bjuda på små smakprov från just naturens vilda skafferi.

Aktiviteterna försiggår på gräsmattan mellan kryddträdgård och köksträdgård, där också vandringarna utgår ifrån.

Vi delar med oss av våra tips

Vi kommer att så frön av gula ärtor i en pappersask som vi tillverkar själva. Det tar någon vecka för ärtskott att växa upp till en grönsak att lägga i salladen eller på smörgåsen. Du kan skörda upp till tre gånger. Det går bra att odla inomhus i fönsterkarmen.

Missa inte

  • Ett besök i utställningen Fredriksdalspraktikan i den södra herrgårdsflygeln där det ges mer idéer på temat odling, mat och hantverk.
  • Att ta med barnen till Barnens herrgårdskök i den norra herrgårdsflygeln. Här kan barnen ikläda sig rollen som trädgårdsmästare, kokerska eller mamsell som ska servera herrskapsfolket den tillagade maten. Det finns en saga att utgå ifrån som inspiration i leken.
  • Lunch och/eller fika i Fredriksdals trädgårdskafé. Denna dag serveras mat med råvaror från Naturens eget skafferi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *