Traditionella rosdagar med nya inslag 2-3 juli

  fredriksdal190rosorwebb Rosdagarna på Fredriksdal museer och trädgårdar är en riktig klassiker. I helgen 2-3 juli är det dags igen. Många traditionsenliga inslag finns kvar men programmet har kryddats med en rad nya spännande aktiviteter.

Rosdagarna är ett arrangemang skapat med stor kunskap och kärlek till rosor. Här lär du dig om rosor, får inspiration, njuter av dofter och färger och har möjlighet att köpa med dig rosor hem. Besökaren möter såväl historiska rosor som moderna varianter i vackra blomsterkvarter och får träffa landets främsta rosexperter i ett av Sveriges största rosarier med cirka 450 arter och sorter.

Bland årets rosguider finns bland andra Christel Kvant, författare, journalist och fotograf som medverkar här på bloggen. Medverkar gör också Karin Berglund, journalist, författare och fotograf, samt Lars-Åke Gustavsson, nordens främste rosenkännare och ansvarig för tillkomsten av Rosariet på Fredriksdal.

Tips ur programmet:

  • Fotoutställning. Rösta på din favorit av rosbilder från Instagram i en tävling där juryns och publikens favorit vinner fina priser.
  • Vi ger råd och tips för hur du råder bot på sjukdomar och bekämpar skadedjur på ett ekologiskt vis.
  • Trädgårdsmästare och rosexperter inspirerar och ger praktiska råd för hur lyckas väl med dina rosor.

Läs mer om Rosdagarna på Fredriksdal här

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *