För en vacker och levande trädgård

Välkommen till bloggen Mera liv i täppan. Det kommer att bli livat här under våren. Vi hoppas inspirera dig att genom enkla åtgärder skapa en både vacker och levande trädgård som gynnar den biologiska mångfalden.

På bloggen Mera liv i täppan hittar du konkreta tips på vad du kan göra för att bidra till artrikedom, information om evenemang till exempel föreläsningar och trädgårdsvandringar, texter av experter på trädgård och naturvård, inspirerande bilder och filmer samt länkar till sociala medier och webbplatser om trädgård.

Bloggen är en del i ett projekt som syftar till att öka den biologiska mångfalden* i Helsingborg. Projektet drivs av Helsingborgs stad i samarbete med SLU Alnarp under 2016 med stöd från Region Skånes Miljövårdsfond. Läs mer om projektet biologisk mångfald i villaträdgårdar här.

Om du vill komma i kontakt med oss som arbetar med bloggen Mera liv i täppan eller veta mer om projektet Biologisk mångfald i villaträdgårdar mejla miljobyran@helsingborg.se

*Biologisk mångfald innebär ungefär artrikedom både i fråga om fauna och flora i variationsrik natur. Läs mer om biologisk mångfald här

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *